Nieuwe Europese regels voor motorfietskleding

Tips, vragen of informatie die je met andere forumgebruikers wil delen.
Geen ritvoorstellen of technische zaken, daarvoor zijn er specifieke rubrieken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rik
Beheerder
Berichten: 6059
Lid geworden op: 18 jan 2008 23:39
Locatie: Gent
Contacteer:

Nieuwe Europese regels voor motorfietskleding

Bericht door Rik » 30 jan 2016 12:39

Het Europees Parlement heeft deze week besloten dat in vervolg alle motorkleding gezien moet worden als beschermende kleding en dat deze aan alle Europese normen zal dienen te voldoen. Tot nu toe werden alleen beschermende (motorfiets) handschoenen, laarzen en impact-beschermers gezien als beschermende kleding die onder bepaalde normen vallen. Nu heeft het Europees Parlement besloten om de totale motorfietsuitrusting op te nemen in een nieuwe persoonlijke beschermingsmiddelen-regeling.

Dit betekent dat in een paar jaar tijd alle motorfiets spullen die in Europa verkocht worden aan dezelfde veiligheidseisen voldoen, zodat ze allemaal een minimum aan bescherming moeten bieden tegen slijtage en een impact. Helmen en vizieren vallen buiten het toepassingsgebied van de nieuwe verordening; deze zijn al gedekt door het VN ECE-reglement nr. 22.

Lees het volledig artikel :arrow: http://www.nieuwsmotor.nl/motornieuws/2 ... etskleding
Afbeelding

Redpoint

Re: Nieuwe Europese regels voor motorfietskleding

Bericht door Redpoint » 02 feb 2016 01:56

Deze nieuwe verordening betekent overigens niet dat motorrijders verplicht zullen worden om alleen goedgekeurde kleding te dragen. Deze regeling gaat alleen over de verkoop van goedgekeurde beschermende kleding en niet over het dragen ervan. Voor zover bekend heeft de Europese Commissie ook geen plannen om het dragen van goedgekeurde motorkleding verplicht te gaan stellen.
Er is nog een hoop werk aan de winkel. Het voordeel van de nieuwe regel is wel dat we nu gaan weten wat voor materiaal we kopen.

Plaats reactie