12V aftakpunt

Technische vragen, opmerkingen, zelf sleutelen, ervaringen bij onderhoud, plaatsen van toebehoren, tips,...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Nero
Berichten: 30
Lid geworden op: 10 jul 2018 19:40
Locatie: Hever (Boortmeerbeek)

12V aftakpunt

Bericht door Nero » 24 mar 2019 18:15

Ik zoek waar ik op een 700 12V kan aftakken waar enkel spanning staat als de motor draait, dus niet bij gewoon contact aan.

Iemand een idee?

Gebruikersavatar
werner
Berichten: 535
Lid geworden op: 20 jan 2008 21:21
Locatie: Koningshooikt

Re: 12V aftakpunt

Bericht door werner » 24 mar 2019 20:24

anders moet je hier eens kijken viewtopic.php?f=6&t=1359&hilit=extra+aansluiting :up:
Je bent nooit te oud om motor te rijden. NIET motor rijden daar wordt je oud van.

Gebruikersavatar
Nero
Berichten: 30
Lid geworden op: 10 jul 2018 19:40
Locatie: Hever (Boortmeerbeek)

Re: 12V aftakpunt

Bericht door Nero » 25 mar 2019 11:19

Ik heb dat topic helemaal doorgenomen, van voor naar achter en van achter naar voor, maar het gaat telkens over de spanning bij contact op en niet wanneer de motor draait.

Overigens zijn alle bijlagen niet meer beschikbaar, wat niet zo verwonderlijk is bij een item uit 2011.

Nog iemand een idee?

Gebruikersavatar
Nic
Berichten: 434
Lid geworden op: 24 feb 2015 09:27
Locatie: Oudenburg

Re: 12V aftakpunt

Bericht door Nic » 25 mar 2019 21:29

Omtrent de missende foto's.
Bij de migratie kan het zijn dat er nog ergens een reeks foto's/tekeningen niet terug op de juiste plaats gekopieerd zijn geraakt.
Dat moeten we misschien nog eens bekijken. Ik bespreek het nog eens met Rik.

Gebruikersavatar
Nic
Berichten: 434
Lid geworden op: 24 feb 2015 09:27
Locatie: Oudenburg

Re: 12V aftakpunt

Bericht door Nic » 25 mar 2019 23:16

Misschien is dit een alternatief voor je probleem.

https://www.uw-accuwinkel.nl/nl/accu-ac ... ect-detail

Als de spanning zakt onder een bepaalde waarde wordt alles erachter afgekoppeld (bvb lager dan 12,4 V)
Als de spanning terug boven een andere waarde komt dan wordt de uitgang weer van spanning voorzien (bvb hoger dan 13,2v)
De niveaus zijn instelbaar, misschien eens de handleiding opvragen.

groeten,
Nic

Gebruikersavatar
Rik
Beheerder
Berichten: 5953
Lid geworden op: 18 jan 2008 23:39
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: 12V aftakpunt

Bericht door Rik » 25 mar 2019 23:56

Nic schreef:
25 mar 2019 21:29
Omtrent de missende foto's.
Bij de migratie kan het zijn dat er nog ergens een reeks foto's/tekeningen niet terug op de juiste plaats gekopieerd zijn geraakt.
Dat moeten we misschien nog eens bekijken. Ik bespreek het nog eens met Rik.
Sommige bijlagen zijn waarschijnlijk links naar een externe afbeelding buiten ons forum, kan zijn dat die intussen verdwenen zijn.
Afbeelding

Plaats reactie